Снимки ДГ №4 ТеменужкаИзложба на тема Улицата има правила представиха децата от

...
Снимки ДГ №4 ТеменужкаИзложба на тема Улицата има правила представиха децата от
Коментари Харесай

Варненчета нарисуваха безопасното движение по пътищата

Снимки ДГ №4 " Теменужка "

Изложба на тема  " Улицата има правила " показаха децата от ДГ №4 " Теменужка "  във връзка с Глобалната седмица по пътна сигурност. Творбите бяха подредени в залата на Народно читалище " Искра-1924 " във варненския регион " Младост " и във фоайето на Държавения куклен спектакъл в града.



Учители и деца от детското заведение разиграха обстановка под надслов „ Движението по улицата има свои правила “, като хазаин на събитието беше отзивчивият личен състав на читалище " Искра-1924 ". Ситуациите по БДП са част от образованието на децата в детската градина и имат за цел реализиране на на практика резултати за вярно държание на пътя и безвредно пътно придвижване.



В предучилищна възраст децата рядко се движат сами. Въпреки това, те би трябвало да осъзнаят, че са участници в придвижването и като такива би трябвало да се движат безвредно. Талантливите художници разграничават улично платно, тротоар, типове пътни знаци. Познават добре знака „ Стоп “, схващат светлинната сигнализация на светофара.



Всички тези свои знания и умения малчуганите демонстрираха с присъединяване си в разнообразни типове игри и независима креативна задача. С помощта на насочващи въпроси и гатанки, децата бяха предизвикани да търсят отговори, да вземат на практика решения. С познати текстове от стихчета малчуганите се придвижиха на улицата. Децата вложиха доста страсти!



Ето едно от стихчетата, което обобщава случилото се: 

„ Светът е толкоз огромен,
а можеш да го опознаеш самичък.
И няма нищо ужасно и рисково,
когато с разпоредбите си наясно! “

От показаното самоуверено можем да кажем, че възпитаниците на тази варненска градина имат съответни показа, понятия и умения по тематиката.
Браво за отличното показване на дребните знаещи пешеходци, радват се възпитателите.

Домикините от НЧ " Искра - 1924 " се радват на взаимните планове с ДГ №4 " Теменужка " и отварят порти за всички образователни заведения в региона за бъдещи събития и взаимни начинания.
Читалището е с адрес ул. Капитан Райчо Николов 103 и разполага с богата библиотека, и привлекателен креативен салон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР